Ett företag är summan av sin historia – och vår historia är lång och innehållsrik, där olika marknader, inriktningar och verksamheter färgat av sig. I huvudsak är vi präglade av två företag, FeskarBröderna och Bröderna Hanssons, vilka gick ihop i början på 1980-talet. Båda dessa, har djupa rötter och Bröderna Hanssons går så långt tillbaka som till 1880-talet. Båda har en egen intressant historia att berätta.


För Bröderna Hanssons startade allt med export och handel med stort inslag av sill och sillprodukter. Framför allt gick sillexporten till Tyskland. Sedermera ökade den rena grossistverksamheten på exportens bekostnad, speciellt efter andra världskriget. Verksamheten riktades därefter alltmer in på offentliga storkök, vilket under 1950-talet och framåt var en starkt växande marknad. Storkök har därefter varit en av de bärande delarna på företaget, även om kunskapen om de gamla marknaderna hållits levande.

Medan Bröderna Hanssons arbetade i grossistledet var direktkontakten med konsumenten FeskarBrödernas hemmaplan. Idag arbetar såväl tredje som fjärde generationens FeskarBröder (och – Systrar) i företaget. Arvid Nilsson var den som lade grunden och när han dog i unga år stod plötsligt sonen, Rolf Nilsson, 13 år gammal med två fiskaffärer i Göteborg, och med dessa som bas blev han en av Göteborgs mest framgångsrika fiskhandlare. Tillsammans med sina barn – Göran, Karin, Bertil och Lars – utvecklades FeskarBröderna under 1970-talet med fiskbilar som körde runt och sålde fisk och skaldjur i södra och mellersta Sverige. Nästa steg togs i början av 1980-talet då FeskarBröderna började ta över driften av ett flertal fiskdiskar i Göteborg med omnejd och med den mycket framgångsrika detaljistverksamheten som plattform lades samtidigt grunden till dagens Hanssons.

Sedan dess har vi utvecklat nya färdigheter. Vi har idag stor produktion av filéer – torskfisk, plattfisk och lax, vi har produktion av sallader, såser, inläggningar, sous-vide bakade enportionsgratänger, soppor m.m., vi är direkt delaktiga i fiskeindustrin etc. Vi har alltså egen kunskap från alla delar i distributionskedjan, vilket också gör oss unika i Sverige, vilken vi tar med oss när vi 2008 renodlar verksamheten och ger de gamla kärnverksamheterna fullt utrymme – export, grossisthandel till andra grossister, storkök och butiker över hela Sverige samt produktion av filéer.

När vi förmedlar vår kunskap vidare vet vi vad vi talar om. Vi står på en stabil grund, byggd av all den erfarenhet vi förvärvat under alla år – och vår kunskap har både djup och bredd. Som vår partner får Du inte bara aktuell kunskap – med tillgång till vårt utvecklingsarbete, på exempelvis produktsidan, är Du också med om att forma framtiden. Med oss som partner kan Du vara trygg – både idag och i morgon!